{ "title": "Bacakta Kızarıklık ve Kaşıntı", "image": "https://www.kasinti.org/images/Bacakta-Kizariklik-Ve-Kasinti-49.jpg", "date": "21.01.2024 01:40:37", "author": "TUĞBA YILMAZ", "article": [ { "article": "Bacakta Kızarıklık ve Kaşıntı, Cilt oldukça hassas bir yapıya sahip olduğundan ve özellikle de ısıya karşı oldukça duyarlı olması birtakım dış etkenlere ve hastalıklara karşı dayanıksız kalarak sorunlar yaşamamıza neden olur. Bu sorunlardan bir tanesi bacakların kaşınması ve kızarmasıdır. Alerjik reaksiyonun bir sonucu olarak görülmektedir. Kızarıklık ve kaşıntının meydana geldiği bölge kızarıklığın şekli, şişlik ve döküntü ile görülüp görülmediği gibi unsurlar nedeni hakkında daha fazla bilgi verilebilir. Bu kızarıklık ve kaşıntı şiddetli olduğundan uykusuzluğa ve gerginliğe de neden olmaktadır. Çok da ciddi bir hastalık olmasa da yine de hafife almamak gerekir. Derimiz her zaman suya ihtiyaç duymaktadır. Soğuk havalarda beraber nem kaybını gösterir. Cildimiz nemsizliğin artmasıyla beraber ciltteki suda azalmakta bu nedenle cilt kurur. Yeterli olmayan neme sahip ortamlarda bulunmak ve soğuk havalarda cildin nem dengesini büyük oranda arttırır. Nemsiz kalan ciltte kuruma ve kaşıntı başlar hem de soyulmalar ve dökülmeler olur.

Bunların yanı sıra alerjik reaksiyonlar, mantar enfeksiyonları da görülür. Egzama, liken ve böcek sokması gibi dermatolojik hastalıklar. Vitamin ve demir eksikliği, kan hastalıkları, böbrek ve parazit hastalıkları gibi bazı iç hastalıkları da neden olur. Yan etkisi olan ilaçlar ve streste sebepler arasındadır.

Bacakta Kızarıklık ve Kaşıntı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bacaklardaki kızarıklık ve kaşıntı görüldüğünde öncelikle doktorumuza başvurmalıyız. Kaşıntının ve kızarıklığın nedenleri araştırıldıktan sonra tedavi uygulanır. Kaşıntı egzama kaynaklı ise bu hastalıkların tedavisinin yapılması kaşıntı ve kızarıklığı giderir. Eğer kaşıntı ve kızarıklığın nedeni bir iç hastalığa dayanıyorsa haplar, merhemler uygulanır. Evde kendimiz uygulayabileceğimiz tedavi yöntemleri arasında sıcak banyo yasaklanmalıdır. Duş alınacaksa ılık su ile alınmalıdır. Hafif ince kıyafetler kaşıntıyı azaltır. Banyodan çıktıktan sonra nemlendirici kremler sürülmelidir. Kaşıntıyı hafifletmek için yediği besinlere de dikkat etmesi gerekir. Kaşıntıyı arttırıcı bazı gıdalar bulunur. Kafein, alkol ve baharatlı gıdalar bunların başında gelmektedir. Kaşıntısı olan kişilerin kola, kahve gibi içeceklerden de uzak durması gerekir.
" } ] }