{ "title": "Boğaz ve Kulak Kaşıntısı", "image": "https://www.kasinti.org/images/Bogaz-Ve-Kulak-Kasintisi-58.jpg", "date": "20.01.2024 11:14:08", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "
Boğaz ve kulak kaşıntısı: İnsan vücudu öyle hassas bir yapıya sahip ki yanlış ilaç kullanımında veya stresten kaynaklı sebeplerden dolayı vücutta kaşıntının oluşabilir. Vücudun sadece boğaz ve kulak bölümünde kaşıntı görülmez. Kaşıntının hangi bölümde olduğunu kaşıntının sebebi belirler. Sürekli devam eden kaşıntılar insan vücudunda kalıcı yaralara yol açabilir. O yüzden boğaz veya kulak da kaşıntı olduğu zaman kaşınılmamalıdır. Çünkü kaşıdıkça deri zarar görür ve yaraların olmasına sebep olur.

Boğaz kaşıntısı: Boğaz kaşıntısı genelde kış aylarında görülür. Çünkü kış aylarında hava kuru olduğu için boğazda gıdıklanma gibi bir kaşıntı meydana gelir. Aynı zamanda soğuk algınlığı da boğaz da kaşıntının oluşmasına sebep olur.

Boğaz kaşıntısı eğer kuru havadan dolayı oluşmuş ise nemli bir ortamda veya kaynayan suyun önünde kaynayan buharı soluduğu zaman boğazın kaşıntısı geçer. Boğaz kaşıntısına sebep olan bir diğer etkende sigaradır. Devamlı sigara içen kişilerin boğazları bir süreden sonra tahriş olur ve zaman zaman boğazda kaşıntının oluşmasına sebep olur. Vücudun susuz kalması, devamlı kullanılan ilaçların yan etkisi veya enfeksiyon gibi durumlarda boğazda kaşıntının oluşmasına sebep olabilir.

Kulak kaşıntısı: Kulak kaşıntısı da genelde kış aylarında görülür. Çünkü kışın havalar çok soğuk olduğu zaman kulak da ağrı olur ve bu ağrıda kulağın iç kısımlarda kaşıntıya sebep olur. Kaşınma bölgesinde şişlik, kızarıklık, ağrı, soyulma veya yara izi gibi belirtiler görülebilir. O yüzden kaşınma bölgesi çok sert şekilde kaşınılmamalıdır. Kulak kaşıntıları genelde besinlerden dolayı olan alerjiden kaynaklı meydana gelir. Bu tür kaşıntı uzun süre devam eder ancak ilaç tedavisi ile geçer.

Enfeksiyon veya uzun süreli kullanılan ilaçlarda kulak da kaşıntının olmasına sebep olur. O yüzden doktor tavsiyesi olmadan hiçbir ilaç kullanılmamalıdır.

Kimi böcekler vücutlarında zararlı bakteriler besler ve bu bakteriler insan vücudu ile temas ettiği zaman kaşınma veya başka ciddi bir hastalığa sebep olabilir. Sürekli devam eden kaşıntılar da hemen Uzman doktora başvurmalı ve tedavi görülmelidir.
" } ] }