{ "title": "Damak Kaşıntısı", "image": "https://www.kasinti.org/images/Damak-Kasintisi-76.jpg", "date": "19.01.2024 23:15:19", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Damak Kaşıntısı, insan ve başka memeli canlılarda ağız içinin tavanını oluşturan bölüme verilen isimdir. Damak üzerinde çıkan dişler ise her koşulda destekçi olan işlevli organımızdır. Yani kısaca değinmek istersek, damak yeme içme veya konuşma gibi en işlevsel olan ağzımızın alt katmanını oluşturan temeldir. İki tür damak bulunur, biri sert damak öbürü yumuşak damaktır. Bu damak denilen organ bazı durumlarda kaşınarak bize rahatsızlık verebilir.

Damak kaşıntısı ortaya çıkmasında birtakım durumlar kendini bu şekilde tetikleyerek göstermiş olabilir veya bu durumlar bazı hastalıkların belirtisi olarak da meydana gelebilir. Damak kaşıntısı meydana geldiği zaman kişi kendini çok fazla rahatsız hissedebilir, zira damak başka organlar gibi kaşıyarak geçebilecek bir yerde olmadığından kaşımak olabildiğince zor olur. Çoğunlukla alerjik sebeplerden dolayı meydana gelen damak kaşıntısı bazen çok zor dönemler geçirmemize sebep olabilir. Bu şekilde bize güçlükler yaşatacak olan damak kaşıntısı nedenlerini birlikte inceleyelim.

Damak Kaşıntısı Neden Olur?
Damak kaşıntısının geçmesi için ilk önce hangi nedenden dolayı damak kaşıntısının ortaya çıktığı öğrenilir ve ondan sonra da çıkmasında etkili olan probleme yönelik tedavi yöntemi uygulanır. Üst damak yollarının çok fazla kaşınması birtakım hastalıkların belirtisi olarak meydana gelebilir. Bu nedenden dolayı hastaneye gidip Uzman bir doktora muayene olunmalı ve damak kaşıntısının nedeni öğrenilip ona göre tedavi edilmelidir.

Damak Kaşıntısı Geçmesi İçin Alınabilecek Tedbirler
Yukarıda belirtilen maddelere uyarak damak kaşıntısını geçirebilirsiniz. Şayet bu yaptığınız uygulamalar damak kaşıntısını geçirmezse en kısa sürede vakit kaybetmeden bir kulak burun boğaz hekimine başvurmalısınız ve tedavi olmalısınız.
" } ] }