{ "title": "Klitoriste Kaşıntı", "image": "https://www.kasinti.org/images/Klitoriste-Kasinti-31.jpg", "date": "20.01.2024 05:12:02", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "Klitoriste Kaşıntı, vücudun herhangi bir yerinde meydana gelen normal bir kaşıntı bile insanı son derece rahatsız ederken klitoriste meydana gelen bir kaşıntı bazen tahammül edilemez şiddete ulaşabilir. Klitoriste kaşıntı aniden başlayan ve gelişen bir durumdur. Kaşıntılar artarak devam ettiğinden dolayı tahriş olarak daha can yakıcı bir hale gelmesi mümkün olabiliyor. Kadın sağlığı için en önemli ve dikkat edilmesi gereken bölge olan klitoris bu kaşıntılardan dolayı başka enfeksiyonlara da açık hale gelebilir. Bundan dolayı klitoriste başlayan kaşıntılar kendi haline bırakılmamalı ve en kısa süre içinde tedavi edilmelidir.

Klitoriste kaşıntı nedir ve neden oluşur?

Klitoriste kaşıntının birden fazla nedeni olabilmektedir. Kaşıntının en önemli nedeni vajinal enfeksiyonlardır. Klitoriste aşırı derecede kaşınmaya neden olan sebepler alerjik nedenler, çeşitli deri hastalıkları, genital bölgede oluşan kanserojen rahatsızlıklar, cinsel yol ile bulaşan hastalıklar, doğum kontrol hapları, emzirme ve menopoz dönemleri ve mantar enfeksiyonlarıdır. Klitoriste oluşan kaşıntının neden kaynaklandığının bilinmesi çok önemlidir.

Klitoriste meydana gelen kaşıntının sebebi çeşitli mantar enfeksiyonlarından oluşabilir. Bu mantar çeşitlerine tıp dilinde \"candida albicans\" adı verilmektedir. Klitoriste kaşıntıya bu mantar türü kadınların %80'inde görülebilmektedir.

Klitoriste kaşıntı nedeninin bir diğer ve önemli sebebi vajinal asit dengesinin bozulmuş olmasıdır. Bu durumda mantara neden olur. Kaşıntının giderilmesindeki en önemli nokta doğal vajen Ph ve bakteri dengesinin sağlanmasıdır. Klitorisin normal mikrop yapısı değiştiğinde mantarların üremesi için uygum bir ortam oluşur ve mantarlar klitorisin iç kısmında üreyerek, klitorisi koruyan yararlı bakterileri yok eder.

Klitoriste kaşıntı sebeplerinden biri de günlük bakım ve hijyene dikkat edilmemesinden ve genital bölgenin nemli bırakılmasından kaynaklanır.

Ayrıca cinsel ilişki de bulunduğunuz partneriniz mantar taşıyor ise bu durum otomatik olarak size aktarılacaktır. Kaşıntının bir diğer nedeni ise vajinal trikomonas denilen rahatsızlıktır. Kaşıntıya ek olarak yeşil renkli bir vajinal akıntı ve kötü koku oluşur. İç çamaşırların temizliği için kullanılan kimyasallarda klitoriste kaşıntıyı tetikleyen bir nedendir.

Menopoz döneminde östrojen hormonunun azalması ile vajina duvarı inceldiği için vajina kurur ve sonuç olarak klitoriste kaşıntı ve tahriş oluşur. Bu durumların hepsinde de hekime başvurularak nedene göre tedavi uygulanması esastır.

Klitoriste kaşıntıyı önlemek için alınacak tedbirler
Bu tedbirler büyük ölçüde korunmanızı sağlayacaktır. Ayrıca klitoriste meydana gelen kaşıntılar için mutlaka doktora başvurmalısınız.
" } ] }