{ "title": "Kulak Arkası Kaşıntı", "image": "https://www.kasinti.org/images/Kulak-Arkasi-Kasinti-66.jpg", "date": "21.01.2024 18:09:40", "author": "nasri tanış", "article": [ { "article": "
Kulak arkası kaşıntı, gıdıklayıcı ve kaşındırıcı bir hisle beraber kulağımızda sürekli bir kaşıma ihtiyacı doğurmaktadır. Kaşınma bölgesinde şişkinlik, kızarıklık, ağrı, pullanma ve yara izi ortaya çıkar. Kaşıma, belirtileri geçici olarak hafifletse de uzun vadede daha fazla kaşıntıya ve enfeksiyona yol açabilmektedir. Çoğu kaşıntı durumlarında bölgeyi kaşımaktan kaçınıp iyileşmesi için sabır göstermek en doğrusu olacaktır.

Kulak arkası kaşıntı genel neden olur?

Enfeksiyonlar; Kaşıntı bir kulak enfeksiyonunun belirtisi olabilir. Dış kulak yolu iltihabı bu enfeksiyonların en yaygın türlerinden bir tanesidir.

Besin alerjisi; Ani, yoğun ve olağan dışı kaşıntı durumlarında doktora danışmanızı öneririm. Ciddi bir besin alerjisiyle aniden beliren kulak kaşıntısı yoğun bir kaşıma ihtiyacı doğurmaktadır. Bu tür bir kaşıntı nefes almayı zorlaştıran, şişliğe ya da çıbana, bayılmaya ve kusmaya sebep olan ciddi bir anafilaktik reaksiyonun belirtisi olabilir ve acil bir tıbbi müdahale gerektirir.

Hayvan ısırıkları, deri alerjisi ve yaralanmalar; Kulak arkası kaşıntısı veya kulak kaşıntıları diğer nedenlerinden bazıları hayvan sokmaları, deri alerjileri ve kulak yaralanmalarıdır. Yaralar iyileşme aşamasında genelde kaşıntıya sebep olurlar. Yaygın bir hastalık olan su çiçeği kırmızı kabarcıklarla beraber yoğun bir kaşıntıya neden olur. Egzama, deri alerjileri, uyuz ve saçkıran gibi rahatsızlıklar kaşıntının diğer sebepleri olarak gösterilebilir.

Kulak arkası kaşıntı diğeri neden olur?

Alerjik nedenler
Bulaşıcı nedenler
Diğer sebepler
Kulak arkası kaşıntı tedavisi nasıl yapılır?

Kulak kaşıntı'sının sebebine göre birçok tedavi yöntemi uygulanmaktadır.

Antihistamin İlaçlar; Kulak kaşıntısına özelikle sezonluk alerjilerin sebep olduğu durumlarda vücut alerjene karşı histamin salgılamaktadır. Bazı insanlar da belirli şampuanlara, boyalara veya diğer bakım ürünlerine karşı alerji gösterir. Semptomları ortadan kaldırmak için histaminlere karşı etki gösteren antihistamin ilaçlar kullanılır ve kulak kaşıntısı engellenebilir.

Enfeksiyonlar için Antibiyotik İlaçlar; Birçok durum tıbbi müdahale gerektirmeden giderilebilir. Semptomları tedavi etmek için vücudu söz konusu cilt probleminden veya probleme sebep olan enfeksiyondan kurtararak kaşıntıya çözüm üretilebilir. Bazı doktorlar sorunu ortadan kaldırmak için hidrokortizon ve antibiyotik içeren damlalar tavsiye etmektedir. Antibiyotik enfeksiyona sebep olan bakteriye etki ederek enfeksiyonu tamamen ortadan kaldırır.

Sirke ve Alkol Solüsyonu; Bazen çeşitli geleneksel yöntemlerde kulak kaşıntısı için çare olabilmektedir. Bir miktar sirke ve alkol solüsyonu kulağa sürülür ve durulanır. Böylece kulaktaki kaşıntı diner en son uygulamada ise son bulur.
" } ] }