{ "title": "Makat Kaşıntısı Nasıl Geçer", "image": "https://www.kasinti.org/images/Makat-Kasintisi-Nasil-Gecer-91.png", "date": "19.01.2024 10:51:44", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Makat Kaşıntısı Nasıl Geçer, Oldukça yaygın bir problem olan ve çoğunlukla makat derisindeki problemden kaynaklanan makat kaşıntısı, çoğunlukla kişinin yaşam tarzında yapacağı ufak değişiklikler ile kolaylıkla tedavi edilmektedir. Erkeklerde kadınlara oranla daha sık görülen bu problem herhangi bir yaşta görülebilir. Fakat 30-50 yaş arası daha sık rastlanır. Hemoroid, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, sindirim problemleri, sedef hastalığı ve kontakt dermatit gibi deri hastalıkları, anal tümörler, mayasıl, makat siğili, makat çatlağı, kıl dönmesi, hijyen eksikliği, dar kıyafetler, makat bölgesinin ıslak ve nemli kalması gibi nedenlerden kaynaklanan makat kaşıntısı, kişiyi oldukça huzursuz eden ve hayatını olumsuz etkileyen bir problemdir.

Makat kaşıntısı nasıl geçer, 7-10 gün içerisinde iyileşmeyen makat kaşıntısı mutlaka bir doktor tarafından tedavi edilmelidir. Makat kaşıntısı için genel cerrahi uzmanına başvurulur ve kaşıntının altında yatan nedene göre tedavi uygulanır. Enfeksiyon tedavisi, kişinin beslenme programında yapacağı bazı değişiklikler, kişisel bakımda alınacak birtakım önlemler ve bazen de cerrahi müdahaleler ile tedavi edilen makat kaşıntısının doğru tedavi edilmesi için öncelikle makat kaşıntısının sebepleri bilinmesi gerekir.

İlaç tedavisi, bazı reçetesiz merhemler ya da doktorun reçete edeceği hidrokortizonlar makat bölgesine sürüldüğü takdirde kaşıntı probleminin giderilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda desitin ve balmex gibi çinko oksit içerikli koruyucu merhemler, antihistamin alerji ilaçları makat bölgesine uygulandığında rahatlama sağlanır.

Makat kaşıntısı nasıl geçer, ilaç tedavisinin yanı sıra kişinin alacağı bazı önlemler ve uygulayacağı bazı bitkisel tedavi yöntemleri ile bu sorundan kurtulmak mümkündür.
Makat kaşıntısı için evde uygulanabilecek bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir?

Elma sirkesi, günde 1 defa 1 su bardağı suyun içerisine 2 çorba kaşığı elma sirkesi ilave edip karıştırdıktan sonra içilmesi asitlik oranını düşüreceği için makat kaşıntısının giderilmesine yardımcı olabilir.

Sarımsak, bağırsakta bulunan enfeksiyonların giderilmesini sağlayan sarımsak, enfeksiyondan kaynaklanan makat kaşıntısının giderilmesinde kullanılabilir.

Hindistan cevizi yağı, antibakteriyel ve antimikrobik özelliğe sahip olan Hindistan cevizi yağı, makat bölgesine sürüldüğünde makat kaşıntısında oldukça rahatlama sağlar ve kaşıntıdan kaynaklanan yanma hissini giderir.
" } ] }